Nyheter

Nytt finsnus i limiterad utgåva! General Harvest Limited Edition!

General Harvest Limited Edition!

Nu lanserar General, ett av Sveriges mest anrika och omtyckta snusvarumärken, en ny produkt i begränsad upplaga. General Harvest hämtar inspiration från snusets historia och med produkten vill General lyfta fram det hantverk och de smaker som ligger till grund för den så starka svenska snustraditionen.

Den svenska snustraditionen sträcker sig långt bak i tiden, flera hundra år tillbaka, och stod på samma grund då som snuset gör än idag; tobak, salt och vatten. Sedan dess har snuset utvecklats i rasande takt med hundratals produkter och olika smaksättningar. Med den begränsade utgåvan av nyheten General Harvest har General sökt sig tillbaka till snusets hjärta, tobaken, och presenterar ett traditionellt, hantverksmässigt premiumsnus.

– General Harvest är ett tobaksnära snus för den sanna snusälskaren som väljer sitt snus med omsorg och vill ha ett snus av yttersta kvalitet. I produkten har vi närmat oss snusets riktiga ursprung där grundingredienserna tobak, salt och vatten fått ge all smak till produkten, berättar Linda Nordebäck, Marknadschef på Swedish Match.

General Harvest är tillverkad på noga utvald lufttorkad råtobak, så kallad Dark Air Cured, från södra Brasilien. Råtobaken ger en speciell karaktär till snuset och en arom med inslag av torkad frukt, kakao och hö. Produkten innehåller inga tillsatta aromer eller kryddor, istället är det basingredienserna som är smakbärare.

– Många snusprodukter idag har tillsatta smakämnen eller kryddor, med General Harvest låter vi tobaken stå för smaken. Då blir valet av råtobak avgörande, precis på samma sätt som olika druvor sätter prägeln på ett vin. Den tobak vi valt ger en fyllig arom av ädelträ, kakao och torkad frukt med en behaglig beska och komplex smak, berättar Linda Nordebäck vidare.

General Harvest kommer i två versioner, General Harvest Original portion och General Harvest White portion, där General Harvest Original är fuktig på ytan för en snabb och kraftfull smak- och nikotinrelease medan White portion är torr på ytan för låg rinnighet och en varaktig smak- och nikotinrelease.

General Harvest finns tillgänglig på Snushandel.se och i Snushandels egna butik i Nyköping

Källa: Swedish Match